Potwierdzam te słowa Iskierki. Znam także Natana osobiście i to od nastu lat. To wyjątkowy, empatyczny, uniżony w służbie i oddany ludziom szczery człowiek. Jest jednym z niewielu o którym nie mogę napisać żadnego niepochlebnego słowa.
Z całą pewnością należy mu się takie świadectwo prawdy.
Wykłady w Krośnie - 27 lutego 2016
- Kaznodzieya
Re: Wykłady w Krośnie - 27 lutego 2016
Nie znam osobiście Brata Szymona, ale z wirtualnego światka poznałam go całkiem nieźle. Dał podwaliny tego, co jest najwartościowsze u ex-śJ. Stał się nowonarodzonym chrześcijaninem usługującym m.in. innym zagubionym w organizacji. Z jego wypowiedzi i licznych wykładów przebija pokora i rozległa wiedza, co wcale nie jest takie oczywiste nawet wśród odrodzonych.
W domowym sloganie uwaga, że słuchamy Matusiaka, tyczy się wykładów licznych ewangelicznych chrześcijan.
Szymon Matusiak reprezentuje wszystko , co warte uwagi a jednocześnie niebezpieczne dla lojalnych śJ. Jego wywody oparte są na PŚ i długoletnim doświadczeniu usługiwania w znanej nam organizacji.
W domowym sloganie uwaga, że słuchamy Matusiaka, tyczy się wykładów licznych ewangelicznych chrześcijan.

Jezus Chrystus wczoraj i dziś, ten sam i na wieki.
- Kaznodzieya
I tak oto jeden złośliwy w wymowie post "Trollowatego",
Bóg zamienia na potrójne świadectwo ducha o Jego słudze.
Chwała Ci Ojcze Niebieski !
Kaznodzieya pisze:I tak oto jeden złośliwy w wymowie post "Trollowatego",
Amen!
I w tym miejscu akuratnie stosowny jest dopiero werset, który zacytował kogut odnośnie Natana:
"Niech inny cię chwali, a nie własne usta, obcy, a nie własne wargi. (Prz 27:2)"
Nie zauważyłem aby Natan gdziekolwiek się chwalił, natomiast widzę jaką estymą cieszy się ów brat wśród wierzących byłych świadków i nie tylko.
Kogucie, Twoje próby zdyskredytowania Natana nic nie dadzą. Niestety Twoje krytykanckie nastawienie bardzo źle świadczy o Tobie. I to mnie smuci...
Kaznodzieya pisze:I tak oto jeden złośliwy w wymowie post "Trollowatego",
Tak jest!
Chwała Panu!
Zapraszam na www.jwpomoc.pl
Drodzy w Panu,
Bardzo dziękuję Wam za to, że stanęliście w mojej obronie. Przypominają mi się natchnione Słowa Salomona: "Przyjaciel miłuje zawsze, w potrzebie wszakże staje się rodzonym bratem" (Przypowieści 17:17, Biblia Poznańska).
Niech Dobry Bóg Wam to wynagrodzi.
Pozdrawiam Was serdecznie.
Bardzo dziękuję Wam za to, że stanęliście w mojej obronie. Przypominają mi się natchnione Słowa Salomona: "Przyjaciel miłuje zawsze, w potrzebie wszakże staje się rodzonym bratem" (Przypowieści 17:17, Biblia Poznańska).
Niech Dobry Bóg Wam to wynagrodzi.
Pozdrawiam Was serdecznie.
- Kaznodzieya
Mniemam że nie popełnię wykroczenia pisząc skromnie że w moim odczuciu nie nam chwała i dziękczynienie (choć miłe)
a Bogu ! Gdyż to z Jego Ducha w Nas.
Wracając: Cóż tam w Krośnie
?
Wracając: Cóż tam w Krośnie

Kaznodzieya pisze:Mniemam że nie popełnię wykroczenia pisząc skromnie że w moim odczuciu nie nam chwała i dziękczynienie (choć miłe)
Wracając: Cóż tam w Krośnie?
W sobotę zrobiliśmy wykłady w formie wspólnego studium. Była spokojna, refleksyjna atmosfera, duże skupienie na Słowie Bożym, by to ono samo pokazywało nam Prawdę. Pomocą była nam technika, gdyż za pomocą projektora wyświetlaliśmy przygotowane w prezentacji wersety na ścianie.
Mogę też dodać, że miejscowi wierzący są bardzo gościnni i serdeczni. Niemniej zachęcam Was do modlitwy za Wspólnotą w Krośnie, gdyż są tam duże potrzeby. Ale o tym wolę już mówić prywatnie, nie publicznie.
- Grzes55555
kogut pisze:Kaznodzieya pisze:Znam człowieka. Nie mieści się w Twoich kategoriach jakie przypisujesz innym.
No przepraszam bardzo! Ale zachęty do zakupienia książek które samemu się pisało, to... autoreklama!
Dla ścisłości - Autor większość swoich książek rozdał a nie sprzedał.
Wróć do „Zjazdy, konferencje i spotkania”