Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Moje pytanie brzmiało inaczej - czy tylko ŚJ starają się ukrywać pedofilów ?
Nie odwracaj kota ogonem. Czy to, ze świat jest jaki jest Cię dziwi? Mnie nie. Rozumiem, ze chcesz udowodnić, ze SJ należą do świata?
Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Moje pytanie brzmiało inaczej - czy tylko ŚJ starają się ukrywać pedofilów ?
Ann78 pisze:Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Moje pytanie brzmiało inaczej - czy tylko ŚJ starają się ukrywać pedofilów ?
Nie odwracaj kota ogonem. Czy to, ze świat jest jaki jest Cię dziwi? Mnie nie. Rozumiem, ze chcesz udowodnić, ze SJ należą do świata?
Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Moje pytanie brzmiało inaczej - czy tylko ŚJ starają się ukrywać pedofilów ?
To ty póki co unikasz odpowiedzi na pytania.
Ja tylko chcę ci udowodnić, że ludzie na całej ziemi sa tacy sami. Wy widzicie belki w oku tylko u ŚJ
Ann78 pisze:Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Moje pytanie brzmiało inaczej - czy tylko ŚJ starają się ukrywać pedofilów ?
Ja tylko chcę ci udowodnić, że ludzie na całej ziemi sa tacy sami. Wy widzicie belki w oku tylko u ŚJ
Tak uważasz?
To podaj jakąkolwiek inną religię, która stosuje regułę dwóch świadków wobec spraw o pedofilię.
Ilyad pisze:...poza tym to forum nie jest ogólnoreligijne. Jest poświęcone problematyce ŚJ .
Iskierka pisze:Ilyad pisze:...poza tym to forum nie jest ogólnoreligijne. Jest poświęcone problematyce ŚJ .
Arcykapłan - to forum jest poświęcone tematyce świadków, dlatego bardziej jest nagłaśniana sprawa pedofilii w tym środowisku, co nie znaczy, że gdzie indziej nie ma tego problemu.
O pedofilii w KK możesz porozmawiać z duchownymi tegoż kościoła.
Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Moje pytanie brzmiało inaczej - czy tylko ŚJ starają się ukrywać pedofilów ?
Tak uważasz?
To podaj jakąkolwiek inną religię, która stosuje regułę dwóch świadków wobec spraw o pedofilię.
Nie znam , pytam cię czy np kościól katolicki też ukrywa pedofilów czy nie ? Sednem sprawy nie jest metoda ukrywania pedofilów ale sam fakt ukrywania pedofilii. Z tego co wiem to księża katoliccy zmykali do Watykanu aby uniknąć odpowiedzialności za pedofilię
bernard pisze:Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Moje pytanie brzmiało inaczej - czy tylko ŚJ starają się ukrywać pedofilów ?
Nie znam , pytam cię czy np kościól katolicki też ukrywa pedofilów czy nie ? Sednem sprawy nie jest metoda ukrywania pedofilów ale sam fakt ukrywania pedofilii. Z tego co wiem to księża katoliccy zmykali do Watykanu aby uniknąć odpowiedzialności za pedofilię
KK przyznał się do winy i przeprosił , a czy WTS kiedykolwiek to zrobił ? Wiadomo ze ani KK ani WTS czy jakakolwiek inna społeczność religijna nie nawołuje i nie popiera pedofilii . Niegodziwosc pedofilii , która sam Papież Franciszek porównał do ,,czarnej mszy", może się wszędzie zdarzyć . Jakby WTS przyznała się do tego ze w jego szeregu zdarzało się tskie zło , i podjęło starania eliminujące i naprawcze w tym względzie, nikt by im zlego slowa nie powiedział.
Arcykapłan pisze:bernard pisze:Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Moje pytanie brzmiało inaczej - czy tylko ŚJ starają się ukrywać pedofilów ?
KK przyznał się do winy i przeprosił , a czy WTS kiedykolwiek to zrobił ? Wiadomo ze ani KK ani WTS czy jakakolwiek inna społeczność religijna nie nawołuje i nie popiera pedofilii . Niegodziwosc pedofilii , która sam Papież Franciszek porównał do ,,czarnej mszy", może się wszędzie zdarzyć . Jakby WTS przyznała się do tego ze w jego szeregu zdarzało się tskie zło , i podjęło starania eliminujące i naprawcze w tym względzie, nikt by im zlego slowa nie powiedział.
KK przyznał się do winy, ok . Widzę, że w ogóle nie orientujesz się po jakim czasie i po ilu śledztwach dziennikarskich w końcu KK przyznał się do pedofilii.
Co z tego że KK przyznał się skoro wielu księży i tak dalej są kapłanami ?
Kazdy czy to ŚJ czy ksiądz czy nauczyciel za pedofilię powinien być wykopany czy to z religii czy z zawodu w którym jest styczność z młodzieżą.
bernard pisze:Arcykapłan pisze:bernard pisze:Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Arcykapłan pisze:Ann78 pisze:Moje pytanie brzmiało inaczej - czy tylko ŚJ starają się ukrywać pedofilów ?
KK przyznał się do winy, ok . Widzę, że w ogóle nie orientujesz się po jakim czasie i po ilu śledztwach dziennikarskich w końcu KK przyznał się do pedofilii.
Lepiej późno niż wcale. A WTS ?Co z tego że KK przyznał się skoro wielu księży i tak dalej są kapłanami ?
Ten komu udowodniono winę -zgodnie z prawem kanonicznym - jest z reguły wydalany z kapłaństwa .Kazdy czy to ŚJ czy ksiądz czy nauczyciel za pedofilię powinien być wykopany czy to z religii czy z zawodu w którym jest styczność z młodzieżą.
Prawda.
Wróć do „Życie Świadka Jehowy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość