korba pisze:Piszę to w kontekście Organizacji bożej swiadków Jehowy.
Po co tu i teraz?
Bo tu jest, od paru lat, miejsce ku temu.
Teraz?,Bo ,Niewiasta która jest tu -ona założyła ten temat'(Rdz.3:12).
Po co tu i teraz?
korba pisze:Pstryk, gdybyś wyrażał swoje myśli BARDZIEJ klarownie, to byłoby super. Jak na razie trudno za Tobą nadążyć.
Hasełka, dwuznaczne zwroty, niedokończone myśli, pytania o 'nie wiadomo co', zmiana osoby (gramatycznej) w jednym zdaniu, sugerowanie i aluzje...
Przepraszam, ale zadam Tobie pytanie: CZY NAPRAWDĘ chcesz BYĆ rozumiany na forum/forach?
Pisz bardziej przejrzyście/zrozumiale/sensownie/komunikatywnie. Nie obawiaj się pytać, doradzać itp.
Po co tu i teraz?
Iskierka pisze:Pstryk Provolone pisze:https://youtu.be/Z5wjlXDlAtA
Tu jest ciekawy problem do rozwiązania
... nie przekonują mnie Jego wywody, niemniej ma swoich zwolenników i swoją widownię, nic mi do tego.
9 I ja wam mówię: Zjednujcie sobie przyjaciół pieniędzmi niesprawiedliwego świata, aby — gdy czas pieniądza przeminie — przyjęli was do wiecznych przybytków.
10 Człowiek wierny w najdrobniejszej sprawie wierny jest i w wielkiej, ten jednak, który w najdrobniejszej jest niesprawiedliwy, niesprawiedliwy jest i w wielkiej. 11 Jeśli więc w zarządzaniu pieniędzmi tego niesprawiedliwego świata nie okazaliście się wierni, kto wam powierzy to, co prawdziwie cenne? 12 I jeśli w cudzym nie okazaliście się wierni, kto wam da to, co dla was odłożone?
13 Żaden sługa domu nie może służyć dwóm panom, gdyż albo jednego będzie nienawidził, a drugiego kochał, albo jednemu będzie oddany, a drugim pogardzi. Nie jesteście w stanie służyć Bogu i pieniądzom.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości