Grzes55555 pisze:Agnieszka pisze:Grzes55555 pisze:korba, dopóki nie dasz świadectwa nawrócenia na forum nie uważam za stosowne dyskutować z Tobą..
PS
Czytaj Biblię a nie strażnicę.
Przepraszam , że wyrace się w dyskusję , ale w moim odczuciu ( i nie tylko moim) brzmi to jak dyskryminacja , taki mini ostracyzm i wymuszanie..... - być może dlatego to forum odstrasza - odstrasza bo trzeba się tłumaczyć a jak się nie wytłumaczysz "to nie jest stosowne dyskutować z Tobą".
Agnieszko, to forum jest poświęcone aby pomagać świadkom Jehowy którzy mają jakiekolwiek wątpliwości co do doktryny jaką narzuca towarzystwo Strażnica oraz pokazywanie i udowadnianie że owa doktryna jest niezgodna z Biblią- Natchnionym Słowem Bożym oraz przybliżanie ludzi do Chrystusa- jedynego Pana i Zbawiciela, jedynego pośrednika do Boga Ojca. to nie Bóg Ojciec złożył za nas ofiarę a Jezus Chrystus, On unizył się i poświęcił się aby złożyć ofiarę za nas grzeszników, od chwili złożenia okupu nie obowiązuje nas zakon ( prawo Mojżeszowe ) a łaska, tylko łaska i posłuszeństwo naszemu Panu Chrystusowi.
Jeżeli uwierzymy z serca, nie z przymusu i damy się ochrzcić daliśmy publiczny znak że oddaliśmy swoje życie jedynemu Panu i Zbawicielowi.
Wielu Świadków Jehowy żyje w jarzmie błędnych nauk Towarzystwa Strażnica, które to między innymi ustalało daty końca świata i nakazywało w nie wierzyć ( por 5 Moj 18:20-22 ).
W czasach Starego Testamentu fałszywych proroków kamienowano, dziś mamy łaskę jaką dał nam Jezus Chrystus.
Niestety korba nie przyjmuje żadnych argumentów, wchodzi tu aby robić sobie żarty i w moim zrozumieniu wyśmiewania innych co widać po emotikonach.
Jeżeli ktoś chce szczerze rozmawiać o Biblii, doktrynie Strażnicy i o tym jak przybliżyć się do Boga to jesteśmy chętni do szczerej dyskusji.
Jeżeli porzucimy jarzmo Towarzystwa Strażnica i szczerze zaczniemy badać Słowo Boże przybliżymy się do Boga, Boga miłości który jest Bogiem wybaczającym nam nasze winy, grzechy oraz przybliżymy się do Pana i Zbawiciela.
Nie jest to forum zamknięte, jesteśmy bardzo chętni aby rozmawiać ze Świadkami Jehowy, Katolikami, Protestantami, Ateistami i osobami z każdej religii świata.
Ale ta rozmowa musi wypływać ze szczerej chęci obu stron.
Grześ, ja o "rybce" Ty o .......
Odnośnie prawd biblijnych - doktryn , to dzisiaj chrześcijaństwo jest tak różnorodne w wierzeniach..... i to co jedni uważają za prawdę, inni za fałsz..... i tak jedni chcą pomagać drugim - udowadniać prawdy wszelako rozumiane.
Żydzi pewnie z politowaniem patrzą na tzw. wg nich gojów a większość chrześcijan na żydów posylajac inowierców do piekła - wydając tym samym wyrok : "bo jak nie uwierzysz to......".
Ja już ten rozdział w swoim życiu mam zamknięty.
Myślę, że wielu świadków Jehowy są bardziej bliżej Boga niż nie jeden katolik , protestant , prawosławny itd.
To nie deklaracja - publiczne świadectwo jest kluczowe , nie manifestacja, afisz, itp. tylko czyny mówią więcej niż słowa.
Z pamięci zacytuję wg mnie bardzo mądre słowa
"Niech Cię chwala usta innych a nie Twoje własne".
W wolnym czasie odniosę się jeszcze w innym wątku do tzw. prawd.